Databot Technologieën

TeRoCo Databot Technoloigieën

Databots nemen veel meer dan het het eenvoudige repetitieve werk over.  Dankzij deze nieuwe technologieën, die je wel eens onder de noemer “artificiële intelligentie” (AI) terugvindt, zijn databots tot veel meer in staat:

  • Process Mining & Discovery: de databot tekent op basis van de systeem loggings van de core-systemen (process mining), of het capteren van het werk op het moment dat mensen het effectief uitvoeren (process discovery) de procesflows uit zoals ze zich werkelijk afspelen, waardoor verbeteropportuniteiten vlot en objectief zichtbaar gemaakt worden. Deze video maakt het duidelijk.
  • RPA & Process Orchestration: nieuwe technologieën zoals Computer Vision maken de traditionele RPA-tools veelzijdiger en robuuster.  De koppeling met business process management (BMP) systemen, workflow systemen en gesofisticeerde rules-engines, maken dat ze breder inzetbaar zijn, ook voor een end-to-end proces.
  • Natural Language Processing (NLP): een brede waaier van taal-gerelateerde technieken stellen databots in staat om steeds beter met ongestructureerde, menselijke communicatie aan de slag te gaan.
  • Machine Learning (ML): deze technologie ligt aan de basis van heel wat functionaliteiten die in de andere paragrafen aan bod komen.  In zijn eenvoudigste voorstelling is Machine Learning een techniek leren door voorbeelden in plaats van door instructies, en het geleerde door de kracht van de computer vervolgens kunnen toepassen op volumes die een mens niet kan behappen.  Op die manier kan een databot beslissingsondersteunend werken.
  • Intelligent Document Processing (IDP): OCR (optical character recognition) en ondertussen iOCR (intelligent OCR) borrelen als eerste gedachten op bij IDP.  De technologie staat vandaag echter al een heel stuk verder: documenten uit allerlei bronnen, worden herkend, geklasseerd, toegewezen, informatie wordt op een gestructureerde manier onttrokken… Ook hier hebben de mogelijkheden om met semi- of ongestructureerde informatie aan de slag te gaan, een enorme boost gekregen.
  • Low Code Development: de zogenaamde low-code en zelfs no-code ontwikkeling is aan een stevige opmars bezig.  Aangevuld met low-code development integreren databots zich nog beter in de bestaande architectuur en zijn ze ook in staat om functionele gaps in de bestaande applicaties of lacunes in de interacties met eindgebruikers, te overbruggen.

Voordelen van Databots

Een Databot past zich aan u aan, niet andersom. een databot wijzigt niets aan uw bestaande processen, IT omgeving en databronnen, maar opent de deur naar een breed scala van nieuwe mogelijkheden. In maximaal anderhalve maand leiden onze trainers een Databot op tot een 100% operationele virtuele medewerker die de klok rond de meest complexe processen uitvoert.

Efficiëntiewinst en Kostenbesparing

Een proces waarin een databot de automatisatie op zich neemt, levert doorgaans een terugverdientijd korter dan één jaar, met efficiëntiewinsten tot 300% in vergelijking met menselijke uitvoering. Extra winst is haalbaar door één Databot meerdere processen te laten uitvoeren.

Flexibiliteit en Schaalbaarheid

Implementatie van een Databot neemt slechts zo’n 3 tot 6 weken in beslag. Eénmaal geconfigureerd, kan de Databot onbeperkt gekopieerd worden om elk werkvolume op te vangen.

Eén Databot, verschillende taken

Iedere Databot kan een hoge hoeveelheid aan verschillende processen afhandelen. Van repetitieve taken over het opmaken van rapporten tot aan data management.

Security & Compliance

Zoals een medewerker, werkt de Databot conform alle bestaande controles en beperkingen, bovendien logt de Databot alle acties.

Medewerkerstevredenheid

Door het vervelende, repetitieve werk naar de Databot te sturen, kunnen de medewerkers zich concentreren op taken met een hogere toegevoegde waarde en interactie met klanten en collega’s.

Klantentevredenheid

Uw Databot kan 24/7/365 werken, en daarbij te allen tijde foutloos de verwachtingen van uw klanten vervullen.

Geef je ons 30 minuten?
Geef ons 30 minuten en wij bespreken wat de mogelijkheden zijn onder het genot van een lekker kopje koffie.
TEROCO | Databots, your digital shortcut